Ia de Mildes äpplepaj
kjaellgren
kjaellgren

Ia de Mildes äpplepaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 gram smör
  • 240 gram (4 dl) vetemjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 2,5 msk vatten
  • Fyllning
  • 6 äpplen
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 1 krm muskotnöt
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm kryddnejlika
  • 2 tsk potatismjöl
  • Pensla degrutorna med 1 äggula

Beskrivning

    Blanda pajdegen i em matberedare.
    Kavla ut 2/3 av degen till pajformen och tryck ut den i pajformen. Ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter.
    Kavla ut resten av degen tunt, lägg den på en skärbräda och ställ även in i den kylskåpet i 30 minuter.

    Under tiden värmer du upp ugnen till 200˚ och gör fyllningen.
    Blanda ihop socker, kanel, muskotnöt, ingefära, kryddnejlika och potatismjöl i en bunke.
    Skala och klyfta äpplena tunt och vänd runt klyftorna i kryddblandningen.
    Lägg i pajskalet och garnera med degremsorna. Pensla med uppvispad äggula.
    Grädda i 35-40 minuter.
    Låt pajen svalna och servera den tillsammans med vaniljsås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.