1. bryn kycklingen i bitar med salt och peppar
2.bryn lök, paprika, svamp. Häll sedan i mellangrädde och soya.
3.Lägg kycklingblandning och grönsaksblandning i en ugnsfast form tillsammans med mozzarella och basilika.
UGN: 200 °C 20 MIN SERVERA MED JASMINRIS OCH GRÖNSALLAD
Laga en god gratäng med smak både Sverige och Italien. 4 portioner. 300 g penne 1 msk olivolja 2 kycklingfiléer 3 dl kantareller eller annan god svamp 2 msk smör 2 vitlöksklyftor 5 dl matlagningsgrädde 10 soltorkade tomater i olja 1 dl hackad färsk basilika 100 g mozzarella, riven 50 g riven parmesan
Så här gör du. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt. Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem
Skön söndag, la oss sent i natt så sov en stund i morse, senare åkte vi till gymmet och tränade. Sista semesterdagen för min man men vi tjejer har en vecka kvar men närvädret är såhär tråkigt kan jag lika gärna gå in och jobba ett par dagar
Det var länge sen jag lagade en god, mustig gryta. Det har blivit så galet mycket grillat sista tiden så när höstvindarna och regnet kom till ön blev jag sugen på att kocka ihop en gryta i köket
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.