Hugo – recept på drink med prosecco och flädersaft
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Ingredienser – Hugo (1 glas)
2-3 cl
koncentrerad flädersaft (minska mängd för mindre söt drink)
15 cl
prosecco (eller annat mousserande vin)
1-2 kvistar
färsk mynta
1-2 tsk
saft från citron eller lime
eventuellt sodavatten
is
Beskrivning
Så gör du:
1. Muddla mycket försiktigt myntan med citronsaften i ett glas (förslagsvis ett vinglas).
2. Lägg i några isbitar
3. Fyll på med flädersaft och prosecco. Vill du så avslutar du också med lite sodavatten.
4. Dekorera med en myntakvist eller en skiva citron/lime.
4 cl flädersaft (koncentrerad) eller flädersyrup. 130 cl mousserande vin (med eller utan alkohol). 1lime eller citronLägg myntabladen i väl kylda glas, gärna drinkglaspå fot eller vinglas. 1Fyll därefter påmed is i vardera glas. 1Häll i flädersaftenoch toppa med kallt bubbel. 1Rör försiktigt om och garnera med myntablad eller en tunn skiva lime eller citron
Grundreceptpå aioli. gjutjärnspannebröd med alger och prästost, se recept. Gillar du det här receptet. Kassera alla musslor med trasigt skal eller de som inte sluter skalet när du knackar på det
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott receptpå pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen påmedelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Och för att inte tjata ihjäl er – här är receptet. Skapelsen här ovan är alltså en champinjonsoppa som toppats med färsk persilja och vill man lyxa till det så kan man addera rostade nötter eller frön
Klassiskt receptpå rulltårta med sylt – gör så här. Fler receptpå rulltårta. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Receptpå goda blåbärsbars med citron kardemumma och lite vårspatt. Ska visa er bilderna senare men i kväll bara måste jag ge er receptetpå dessa blåbärsbars som jag bakat för någon helg sedan, då vi hade kalas för H
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.