1 Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform, 18 cm med bakplåtspapper – höga kanter. Smörj formen med smör och bröa gärna med kokos. Ställ åt sidan.
2. Vispa upp ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt, med elvisp i ca. 5 minuter. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och ställ i frysen direkt för snabbare nedkylning. Skär sedan i 3 eller 4 anslag.
3. Fyllning: Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig. Vispa sedan upp philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan jordgubbarna och rör ihop.
4. Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp.
5. Tag fram anslagen och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lägg sedan på nästa anslag. Upprepa till sista anslaget och spackla sedan tårtan med resterande fyllning.
Den här himmelskajordgubbstårtan gjorde alla till midsommar (kändes det som), Facebook och bloggar svämmade över av detta recept som kommer från Fridas bakblogg
Ska man blogga om något man gjort men inte är gott. Det är ju egentligen frågan. ALLA (med såklart många undantag) bloggar med baktema bloggar just nu om denna tårtan
1. Botten. Sätt ugnen på 150 grader. dela på äggen i två olika skålar. 2. Vispa smör och strösocker fluffigt. Tillsätt äggulorna och vispa en stund till
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.