1. Sätt ugnen på 250°. Låt räkorna rinna av.
2. Blanda smör, pressad vitlök, tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar.
3. Lägg räkorna i en ugnsform och bre ut smörblandningen ovanpå.
4. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och servera direkt med en bit bröd och finhackad persilja.
Kockens tips
Låt gästerna själva lägga räkorna på en bit bröd!
Det bästa medhetaräkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Hacka vitlöken och spansk peppar, lägg det medräkorna. Servera med vitlöksbröd. Lägg räkorna i en skål. Häll på räkspad, olivolja och chiliflarn, blanda
Låt räkorna rinna av. Ta ut och servera direkt med en bit bröd och finhackad persilja. Blanda smör, pressad vitlök, hackad persilja, tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar
Jag tillagar sällan räkor för jag tycker inte det blir bra. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Dela, kärna ur och hacka chilin. Låt räkorna rinna av. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan. Fräs lök, vitlök och chili mjukt i olivoljan i en kastrull
Fördela i små formar och servera genast med nygräddat bröd, eller någon typ av crostini. Fräs den fint skivade vitlöken och några strimlor av chilin i lite av oljan, krydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.