3,5 dl
öl av val (jag använde en brun öl för tillsatt smak)
1/2 tsk
vitlökspulver
1/2 tsk
salt
1/4 tsk
svartpeppar
1/4
tskcayennepeppar
1/2 kg
torskfiléer, skuren i långa band
Fish & chips Tacos
8
tortillabröd
1 pkt
frysta sötpotatischips
2,5 dl
kryddig tartarsås (se recept ovan)
0,5 kg
stekt torsk
Pressad citron, hackad persilja och vitvinsvinäger (för garnering och servering)
Beskrivning
En rolig twist på en riktigt klassiker, dessa fish & chips tacos med sötpotatis chips är läckra och fulla av krispig konsistens! Torsken har en beroendeframkallande panering av öl, mjöl och några grymma kryddor! Stekt till en gyllene perfektion servera med en hemlagad kryddig tartarsås och du är i himlen! Dessa fish och chips tacos är ett måste för alla fish & chips älskare!
Receptet kommer fån bloggen Cooking and beer och är skrivet av bloggaren Justine och hennes sambo Justin från Colorado. De älskar att göra om klassiska recept med en liten twist och helst lägger de till öl i matlagningen som gör att alla recepten får en djupare smak enligt dem båda.
Ni bara måste prova deras recept!
Gör så här:
Spicy Tartarsås:
1) Blanda alla ingredienser för tartarsåsen i en skål tills den är mjuk och krämig.
2) Täck och kyla tills du är redo att använda.
Ölpanerad fisk:
1) Ta en djup gryta och häll i oljan, värm oljan till 190 grader.
2) Medan oljan värmer upp, förbered din fisk. Ta en stor skål och lägg i 2 1/4 dl kopp mjöl, bakpulver, öl, vitlökspulver, salt, svartpeppar och cayennepeppar tills smeten är slät.
3) På ett fat, lägg till resterande 2,5 dl mjöl.
4) Ta varje bit torsk, vänd i mjölet i mjölet, skaka för att släppa eventuellt överskott. Lägg sedan till fisken i smeten, se till att helt täcka varje bit och skaka för att bli av med eventuellt överskott.
5) Överför omedelbart fisken till den heta oljan. Stek fisken i ca 5-6 minuter, Vänd en gång tills fisken är gyllene och krispig.
6) Överför fisken till en tallrik eller lägg i en låg ugnsform för att hålla varan tills du är redo att servera.
7) Montera din tacos genom att laga sötpotatisfries, stekt torsk och kryddig tartarsås på 8 tortillor. Strö med färsk persilja och kläm över färsk citronsaft.
8) Servera!
Tillagningstid: Ca 40 minuter
Grader: 190 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/fish-and-chips-tacos-with-sweet-potato-chips-79024367.html
Saken är den att det finns många olika sätt att tillaga fish and chips på, detta är en av mina favoriter och hade jag varit i England hade jag dränkt mina pommes med vinäger
Fish and Chips. Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft. Upprepa samma procedur med potatisen. Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med tartarsåsen
Jag äter ju iochförsig mycket frukt, som ju är lite sött, men det finns liksom inget som riktigt slår en god liten kaka, chokladbit eller en rykande färskbryggd espresso med mjölk (som bara luktar sådär gott som kaffe kan göra, åååå
Lägg upp på ett fat och servera med citrusaioli. Smaksätt med finhackad vitlök, salt och peppar. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull till 180 grader
Fish and chips, elakt beskrivet som pommes frites med fiskpinnar och remouladsås. - Nej, jag sätter mig hellre ned framför ett bord dukat med tunnskuren parmaskinka, några melonbitar och ett glas prosecco eller två
Salt & svartpeppar. Salt & peppar. Salt & svartpeppar. Salt & peppar. 4 portioner fish and chips. Ca 2 msk lime- eller citronsaft 4 portioner fish and chips
Man kan panera vilken vitfisk som helst och med fördel gädda. Man kan väl säga att Fish´nchips är Englands nationalrätt, det kan man väl förstå eftersom det är sanslöst gott samt otroligt enkelt att göra
Det är ett recept från Elle mat & vin. Idag gjorde jag dessa fishtacosmed hot mayo och mangosalsa. Jag har haft en lugn och skön helg med lite bakning, städning, varit hos föräldrarna och tränat med PT
Drycken som man sköljer ner en fish and chipsmed är självklart en öl eller ale. Visst är det onyttigt med allt detta friterade, men äter man det inte ofta så är det ju helt ok att någon gång då och då lyxa till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.