1. Börja med att ta fram de få ingredienser som behövs till detta. Potatis, rapsolja, grillkrydda. När du har gjort det tar du fram en tallrik som kommer få plats i din mikrovågsugn, och lite bakplåtspapper. Klipp ut så stor bit av bakplåtspappret som tallriken är. Och två lagom längder hushållspapper!
2. Nu har du alla ingredienser ute. Börja med att hälla upp lite rapsolja i ett glas eller liknande, och ta fram en pensel och osthyvel. Så fixar du bakplåtspappret på din tallrik!
3. Börja med att skiva potatisen väldigt tunt med tex en osthyvel, fungerar väldigt bra i mitt tycke. Lägg skivorna på det ena hushållspappret och sedan lägger du över din andra del och trycker till så du får bort så mycket vätska som möjligt. Nu lägger du över de tunna potatisskivorna på bakplåtspappret, sedan penslar du skivorna med rapsolja lite lagom. Krydda på valfri krydda på skivorna, jag använde grillkrydda. Lägg in tallriken i din mikrovågsugn och kör mellan 5-6 min, det varierar hur lång tid det tar beroende på vilken mikrovågsugn man har. Håll koll, så de inte blir brända.
4. Nu luktar det riktigt gott och snart dags att käka lite chips, lägg över de på ett hushållspapper låt ligga en kort stund så olja försvinner. Servera och ät!
Jag gjorde chips i lördags. Och trots att jag använde färkspotatis så gick det kanonbra. Jag lärde mig snabbt hur chipsen ser ut när de är helt genomfriterade, så att det inte blir några mjuka partier
Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart. De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar
Hej på er snyggingar. Tänkte ge er ett sjukt bra tips. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen. Ha ha, låter ju illa. Precis som om jag äter snabbmat varje dag och frossar i kakor och godis mellan målen
Kommentarer
jonski84
Dom är goda faktiskt
jonski84
Dom är goda faktiskt
patrikz
Ja, visst blev dem goda :)
Logga in eller Registrera för att kommentera.