Denna läckra enchiladasås är självklart perfekt för att bada dina hemlagade enchilador i, men det här är även den perfekta såsen till kyckling, nötkött, fläsk eller varför inte till din vegetariska qornfilé!
Den här såsen är så god att ni inte kommer vilja laga någon annan och det bästa av allt, den är verkligen superenkel att göra!
Detta recept kommer från bloggen Gonna want seconds och är skrivet av bloggaren Kathlen som älskar precis som bloggnamnet låter, att laga grymma recept fast det ska vara enkelt, gott och helst gå snabbt, perfekt tycker vi på myTaste!
Gör så här:
1) Värm oljan i en kastrull.
2) Stänk mjöl över oljan och vispa tills blandningen är jämn.
3) Kok i 1 minut, rör om hela tiden. Rör i chilipulver och fortsätt att puttra under 30 sekunder.
4) Vispa i tomatpuré, oregano, kummin, vitlökspulver, lökpulver, salt och socker.
5) Koka upp blandningen, minska värmen och låt sjuda i 15 minuter.
6) Justera kryddor efter smak innan du serverar.
Tillagningstid: 20 minuter
Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/enchilada-sauce-96542008.html
Kycklinggryta med parmesan, soltorkade tomater & färsk spenat. Mer kanske att det tar lite tid, med först degen, som ska vila och sedan "kavlas" ut och göras till tagliatelle
Den här gången blev det ravioli med grön sparris och ugnsbakade tomater. Jag skar grön sparris i bitar och kokade dessa i några dl vatten med lantbuljong och en klick smör
Blanda pastan medtomatsåsen persilja, och häll upp i en riktigt rymlig skål. De senaste åren har mit enda nyårslöfte varit att äta mer skaldjur, och dricka med champagne
Nä, hoppar det och tar vuxenpoäng på hemmagjord pastadeg i stället. Bred ut lite sås på botten av en ugnsfast form, innan pastarullarna läggs ovanpå och toppas med halverade körsbärstomater
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Servera med ris eller potatis, kokt eller varför inte pressad. Rör ner mjölet, häll på vinet, låt koka i någon minut och tillsätt sedan grädde, tomatpuréoch chilisås
Kombinationen soltorkade tomater, fetaost och basilika är alltid en vinnare och i kombination med het chili och mild, lite syrlig creme fraiche blir det en riktig home run
Tillsätt en burk hela tomatermed spad och bara spadet av den andra burken. Skölj ur pannan med lite vatten och häll vattnet i grytan efter varje stekomgång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.