Bra att veta: Smeten får aldrig bli varmare än +4 grader. Om smeten blir för varm skiljer sig fettet från proteinerna och konsistensen blir sämre. Därför ska du låta köttet vara halvfruset och köttkvarnen riktigt kall när du börjar. Låt också bunken ligga i frysen en stund innan du börjar.
Gör så här
1. Blanda kryddorna till kryddblandningen väl.
2. Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Mal kött och bacon i en köttkvarn och blanda ned kryddblandningen.
3. Blanda länge! Det är bättre att blanda för hand än i matberedare för att smeten inte ska bli för varm. Till slut ska du kunna lyfta smeten utan att den lossnar från fingarna när du lyfter handen.
4. Lägg smeten i korvstopparen. Trä fjälster på korvhornet och fyll tills all smet är använd.
5. Bestäm hur långa korvarna ska vara. Du kan antingen knyta snören eller nypa till med fingrarna och snurra vid önskad längd.
Tillagning: Stek korvarna i smör i en stekpanna när det är dags för servering.
Hållbarhet för färsk/ otillagad korv: 2-3 dagar i kyl, 3-6 månader i frys.
Det är här hemgjorda proteinbars är suveräna. bild från matfusk. nu. Jag får ofta frågan om jag kan rekommendera något mellanmål som är lätt att ta med sig och som håller bra en hel dag utan kylskåp
Hej på er snyggingar. Tänkte ge er ett sjukt bra tips. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Hej i solen. Fredag. Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer. ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll
Hemgjord kebab och kebabsås. Denna lördag har nästan hela dagen bestått av matlagning till och från, jag har nämligen gjort hemmagjord kebab och det tog sin lilla tid
Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera
Chorizoslantar i en creme fraiche sås som är smaksatt med paprika och chili. 10 propoints/portion vid val av Viktväktarnas chorizokorv + pastaportion 80 gram. 5 chorizokorvar, 2 1/2 dl creme fraiche chili och paprika 13%, paprika, lök, 4 portioner pasta. Print Friendly 10 propoints/portion vid val av Viktväktarnas chorizokorv + pastaportion. 5 chorizokorvar,
Hej på er. Brasan är tänd, frukosten intagen och snön öser ner. Det har snöat hela natten här i Skåne och så här mycket snö har det inte kommit i samma veva på flera år
Jag hade lite lövbiff hemma så dagens lunch blev lövbiff-wrap med hackad sallad och hemgjord pesto. Jag finhackade allt och blandade med 1/2 msk hemgjord pesto (basilika, olivolja, rostade pinjenötter, vitlök, salt & peppar som jag mixade ihop)
Blanda socker och grädde. Rör ner senapspulvret med en gaffel och vispa runt tills allt blandar sig. Kan smaksättas med en skvätt whiskey, cognac (tex Xante), eller vad man nu tycker kan passa
Hemgjord daim. 2½ dl ljus sirap. 2½ dl strösocker. 2½ dl vispgrädde. 200 mörk eller ljus choklad. Koka upp alla ingredienserna tillsammans i en kastrull
Hemgjord glass är så otroligt mycket godare än de flesta köpta. Smultronglass Jag hade turen att hitta lite smultron i sommar, det blev till och med en del att frysa in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.