Helstekt kyckling i gryta
kjaellgren
kjaellgren

Helstekt kyckling i gryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 2 palsternackor i bitar
  • 2 morötter i bitar
  • 2 gula lökar hackade
  • 5 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • Till pensling
  • 2 msk soya
  • Saften av 1 citron
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk olivolja
  • Sås
  • Skyn från stekningen
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde och mjölk blandat

Beskrivning

    Sätt ugnen på 150 grader.

    Salta och peppra kycklingen in och utvändigt och gnid in runtom kycklingen. Lägg den i gjutjärnsgrytan och lägg bitar av lök, palsternacka, morot och vitlöksklyftor runt om.

    Blanda en marinad av citronsaften, sojan, honung och olivoljan. Pensla kycklingen och slå marinaden runt om. Lägg på locket och sätt in grytan i ugnen.
    Ta ut och pensla då och då under stekningen. Stek i 1 1/2 timme. Stek utan lock den sista halvtimman så kycklingen får fin färg. Stektiden avser en kyckling på 1,3 kg. Är den större tar det längre tid.
    När temperaturen är 82-85˚ ta ut kycklingen och låt den vila inrullad i folie i 20 min.
    Till såsen
    Sila skyn red av med maizenamjöl och tillsätt matlagningsgrädde och mjölk. Smaka av och servera kycklingbrösten med valfritt tillbehör. Spara kycklingklubborna till en annan måltid

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.