Helstekt fläskfilé med ugnsstekt polentapotatis Posted on 20/11/2020 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
750 g
fast potatis (17 SP)
1 msk
olivolja (4 SP)
½ dl
polenta (4 SP)
salt
peppar
500-600 g
fläskfilé (8 SP)
valfria kryddor
matfett (lägg till SP för den mängden du använder)
1½ dl
riven prästost 17% (4 SP)
250 g
grekisk/turkisk yoghurt 0%
½ kruka
persilja
Totalt blir det 9 SP/port.
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skiva potatisen.
Blanda den med olivolja och polenta.
Krydda med salt och peppar.
Häll ut på plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
Rör runt då och då.
Bryn köttet runtom i matfettet.
Krydda med salt, peppar och örter.
Lägg köttet på rotfruktsplåten och låt det steka med de sista 15 minuterna av potatisens stektid eller tills fläskfiléns innertemperatur är 68-70°C.
Blanda osten med yoghurten.
Hacka persiljan och blanda ner den.
Smaka av med salt och peppar.
Servera allt med valfria grönsaker till.
Servera såsen med dom grillade spetten och pommes eller ugnsstekt potatis. Värm crème fraichen under omrörning på låg/medelvärme, smula ner buljongtärningen och rör så det blandar sig
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.