Helgrillad spetskål med brynt smör och crunchiga nötter
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4
portioner
1 st
Spetskål
1 msk
Olivolja
2 krm
Flingsalt
50 g
Mat & Bak Smör
50 g
Pistagenötter
Beskrivning
1. Dela spetskålen i 4 delar och pensla med olja. Grilla spetskålen snabbt över direkt värme på båda sidor. Lägg sedan över på indirekt värme. Låt baka där tills spetskålen har blivit mjuk och fått fin färg. Krydda med lite flingsalt.
2. Bryn smöret i en panna och grovhacka pistagenötterna.
3. Lägg upp spetskålen på ett fat och ringla över brynt smör och toppa med hackade pistagenötter.
Kombinationen av grillad kål, brynt smör och pistagenötter är helt ljuvlig. Kålen passar bra som tillbehör till både fisk, kött och kyckling.
Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det bryntasmöretoch jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
Servera med havtornsglass, rivna hasselnötteroch harsyra. hasselnötter (rivna). Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det bryntasmöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.