Helgrillad spetskål med brynt smör och crunchiga nötter
annagl
annagl

Helgrillad spetskål med brynt smör och crunchiga nötter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 1 st Spetskål
  • 1 msk Olivolja
  • 2 krm Flingsalt
  • 50 g Mat & Bak Smör
  • 50 g Pistagenötter

Beskrivning

    1. Dela spetskålen i 4 delar och pensla med olja. Grilla spetskålen snabbt över direkt värme på båda sidor. Lägg sedan över på indirekt värme. Låt baka där tills spetskålen har blivit mjuk och fått fin färg. Krydda med lite flingsalt.

    2. Bryn smöret i en panna och grovhacka pistagenötterna.

    3. Lägg upp spetskålen på ett fat och ringla över brynt smör och toppa med hackade pistagenötter.

    Kombinationen av grillad kål, brynt smör och pistagenötter är helt ljuvlig. Kålen passar bra som tillbehör till både fisk, kött och kyckling.

    https://www.mathem.se/recept/helgrillad-spetskal-med-brynt-smor-och-crunchiga-notter

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.