HelenaLyth   Baka egen tårtbotten. Hög & luftig!
ingelamlandberg
ingelamlandberg

HelenaLyth Baka egen tårtbotten. Hög & luftig!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Detta är ett grundrecept, basrecept och kan passa många tårtor beroende på önskad fyllning. Bär, frukt, sylt, vaniljkräm, chokladkräm eller vad som är just din favoritfyllning. Kanske också prova att ha lite citronzest i smeten för en mer karaktäristisk tårta?
  • 5 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 2,5 tsk bakpulver

Beskrivning

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 175° och smöra och bröa en rund form med avtagbar kant.
    Häll socker och knäck i ägg i en skål/bunke och vispa rejält poröst med en elvisp. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan skål.
    Vänd sedan försiktigt ner de torra ingredienserna i smeten.
    Blanda tills smeten är jämn och fin.
    Häll över i formen och ställ på galler i mitten av ugnen.
    Grädda i 40-50 minuter.
    Stick ner en potatissticka i mitten av kakan för att säkra att den inte är blöt innan den tas ut.
    Ställ att svalna något innan kanten tas bort och stjälps upp på galler.
    Låt svalna helt och skär sen tårtbotten försiktigt till tre lager.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.