Havresisotto med ramslökolja
Matilda
Matilda

Havresisotto med ramslökolja

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ramslöksolja
  • 1 1/2 dl  rapsolja
  • 10  blad ramslök
  • 2 krm  salt
  • Risotto
  • 4 msk  scharlottenlöksfond
  • 13 dl  vatten
  • schalottenlökar
  • 2 msk  rapsolja
  • 4 dl  havreris
  • 2 dl  torrt vitt vin
  • 2 dl  finriven parmesanost
  • svartpeppar
  • Till servering
  • blad av ramslök
  • riven parmesanost

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Ramslöksolja: Mixa olja, ramslök och salt i en blender, mixa 3–5 minuter tills oljan är riktigt grön.

    2. Koka upp fond och vatten, låt sjuda.

    3. Skala och finhacka löken och fräs i olja i en gryta. Tillsätt havreriset och fräs tills det börjar bli glansigt. Tillsätt vin och låt koka in.

    4. Tillsätt buljong i omgångar och låt det koka in i riset under omrörning. När riset känns mjukt, häll på ytterligare lite buljong så det blir riktigt krämigt. Risotton ska vara lös.

    5. Ta av från värmen och rör ner parmesan. Smaka av med salt och peppar. Servera risotton direkt på tallrik och ringla över ramslöksoljan.

    Till servering: Toppa gärna med några ramslöksblad och extra parmesan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.