Havrerisotto med gröna grönsaker
Matilda
Matilda

Havrerisotto med gröna grönsaker

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g havreris
  • 2 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 100 g smör
  • 2 dl parmesanost
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g broccoli
  • 400 g haricots verts
  • 50 g babyspenat
  • 1 kruka persilja
  • 0,5 citron
  • olivolja

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Börja med havreriset. Skölj riset noga i kallt vatten tills det slutar att ge grumligt vatten. Slå sedan på vatten och täck över. Låt stå i 1 timme.

    2. Sila av vattnet. Lägg havreriset i en kastrull med vattnet (2 dl) och lite salt. Lägg på lock och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills allt vatten kokat in, ca 5-10 minuter. Ta kastrullen från värmen, ta bort locket och låt ånga av. Lägg på en handduk och låt stå 10 minuter.

    3. Fräs lök och vitlök i olivoljan försiktigt i en stekpanna. Fräs den mjuk utan att den tar färg. Tillsätt vinet och låt koka upp.

    4. Rör i förkokt havreris i kastrullen med lök och vin. Tillsätt grönsaksbuljongen samt 3 dl vatten.

    5. Rör ner smöret. Stäng av värmen och tillsätt parmesanen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

    6. Skär bort broccolibuketterna från stammen. Skiva stammen tunt på mandolin.
    Koka buketterna i saltat vatten snabbt. Ansa haricots verts. Koka också dem precis mjuka i saltat vatten.

    5. Blanda broccoli (hyvlad stam och buketter) och haricots verts med persilja, spenat, olivolja och citronskal.
    Bjud den nylagade risotton med de gröna grönsakerna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.