1. Börja med havreriset. Skölj riset noga i kallt vatten tills det slutar att ge grumligt vatten. Slå sedan på vatten och täck över. Låt stå i 1 timme.
2. Sila av vattnet. Lägg havreriset i en kastrull med vattnet (2 dl) och lite salt. Lägg på lock och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills allt vatten kokat in, ca 5-10 minuter. Ta kastrullen från värmen, ta bort locket och låt ånga av. Lägg på en handduk och låt stå 10 minuter.
3. Fräs lök och vitlök i olivoljan försiktigt i en stekpanna. Fräs den mjuk utan att den tar färg. Tillsätt vinet och låt koka upp.
4. Rör i förkokt havreris i kastrullen med lök och vin. Tillsätt grönsaksbuljongen samt 3 dl vatten.
5. Rör ner smöret. Stäng av värmen och tillsätt parmesanen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
6. Skär bort broccolibuketterna från stammen. Skiva stammen tunt på mandolin.
Koka buketterna i saltat vatten snabbt. Ansa haricots verts. Koka också dem precis mjuka i saltat vatten.
5. Blanda broccoli (hyvlad stam och buketter) och haricots verts med persilja, spenat, olivolja och citronskal.
Bjud den nylagade risotton med de gröna grönsakerna.
thailändsk grön curry med massor av grönsaker (med svensk anpassning). I förra veckan veckomeny utan gluten, mjölk och socker med vego och vegantips så blev thaisoppan populär
Nu börjar grönsakerna bli så där härliga och krispiga så det passar kanon att dippa i denna sås. olivolja3-6 sardellfileérlite chiliSalt och peppar1 tsk vitvinsvinägerMixa persiljan och sardellerna häll i olivoljan lite i taget och smaka av med kryddorna och vinägern och dippa på
Ta i den gröna currypastan och ingefäran. Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Red av med lite maizena strö för att få en lite simmig konsistens
Smaka av med salt och svartpeppar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Finhacka chilifrukten. Bryn lök, chili och ingefära någon minut i olja i en gryta
-) Iallfall, gårdagen bjöd på kyckling medgrönagrönsaker och till middag en räkomelett. Fördela de färska örterna på en tallrik och lägg grönsakerna och kycklingen över, toppa med en klick yoghurt
Servera med lite grönsallad. Skär grönsakerna i bitar och koka dem i lite saltat vatten. Lägg kokt pasta, tonfisk och de kokta grönsakerna i en ugnsform, pressa över vitlök och häll över ostsåsen
Låten purjolöken gå med i slutet tillsammans med skaven så den blir mjuk. Tillsätt sedan haicots verts och ärtorna och låt koka med i såsen tills de blir mjuka
Jag genomför en 10-dagars detox med Rabarber Healthy Living och gröna smoothies gör verkligen jobbet. Börja med en lite mindre mängd vatten, ca 2 dl och anpassa konsistensen med mer vatten så att smoothien blir som du vill ha den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.