HAVREPANNKAKOR MED BÄR OCH CHOKLADSÅS från Green Warrior http://www.greenwarrior.se/sv/artiklar/havrepannkakor-med-bar-och-chokladsas.html
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
3 dl
havremjöl
3 dl
sojamjölk
0.5 dl
kokosmjölk
1.5 tsk
bakpulver
2 msk
kokossocker
Lite vaniljpulver
Chokladsås
2 msk
lönnsirap, 1 msk kakao
Toppings
Hallon, blåbär, hasselnötter, mandelspån
Beskrivning
GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser till pannkakssmeten i en bunke och rör om tills du får en jämn och fin smet utan klumpar. Låt smeten stå och svälla några minuter, den ska vara rätt tjock.Värm en non-stickpanna till medelvärme. När stekpannan är ordentligt varm, grädda små pannkakor med ca en halv dl smet i varje. Man brukar få plats att steka två eller tre pannkakor samtidigt i en normalstor stekpanna.
Låt pannkakorna steka i ett par minuter. Bubblor kommer formas på ytan och när pannkakssmeten börjar se torr ut på ovansidan pannkakan är det dags att vända den. Stek ytterligare en minut efter vändningen och placera sedan pannkakorna i en stapel. Upprepa tills du fått slut på smet.
Vispa ihop ingredienserna till chokladsåsen i en liten skål tills all kakao arbetats in i lönnsirapen och du har en slät och fin sås.
Dela upp pannkakorna i två staplar, ringla över chokladsåsen och toppa med bär och nötter och servera!
Chokladböngryta med pumpa och hirs. Jag har fastnat för en härlig matblogg som även finns på Youtube med fantastiska vegetariska recept som jag vill tipsa om
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånochmed i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. För maten den var verkligen kanongod, måhända har det något att göra med att recepten kommer från ICA-buffé men vem är vi att uttala oss om det
Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
snitta försiktigt bröden med en vass kniv och sätt in dem i ugnen. -)brödet är jättegott och blev faktiskt precis så vackert och gott som jag hoppades utan att man behövde några magiska brödfingrar
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. Förra året på Morsdag fick jag en kokbok med japanska recept som jag pinsamt nog inte lagat något ur ännu
Lägg i potatisen, krydda med timjan, salt och vitpeppar. Servera med brödkrutongerna. Skär bort kanterna på brödet, skär brödet i stavar och stek dem krispiga i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.