Havrepaj med lingoncrème
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Havrepaj med lingoncrème

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 form, ca 24 cm
  •  
  • Havrebotten
  • 90 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl havregryn
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  •  
  • Lingonkräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl Grekisk Yoghurt
  • 3 dl lingonsylt
  • 1 msk vaniljpulver eller2 msk vaniljsocker
  • om man önskar mer sötma kan man tillsätta 1-3 msk socker
  • Gott attt garnera med
  • Lingonbär
  • Krossade Pepparkakor eller havreflarn

Beskrivning

    Havrebotten:
    Smält smöret, låt svalna och blanda ner övriga ingredienser.
    Tryck ut degen i en pajform.
    Grädda vid 200 grader i 20-25 minuter.
    Pajen ska få lite färg.
    Låt kallna.

    Lingonkräm:
    Vispa grädden till hårt skum.
    Blanda yoghurten med vaniljpulver/socker och rårörda lingon.
    Vänd försiktigt ned grädden i yoghurten.
    Klicka/bred fyllningen på det kalla pajskalet.
    Garnera efter behag.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.