om man önskar mer sötma kan man tillsätta 1-3 msk socker
Gott attt garnera med
Lingonbär
Krossade Pepparkakor eller havreflarn
Beskrivning
Havrebotten:
Smält smöret, låt svalna och blanda ner övriga ingredienser.
Tryck ut degen i en pajform.
Grädda vid 200 grader i 20-25 minuter.
Pajen ska få lite färg.
Låt kallna.
Lingonkräm:
Vispa grädden till hårt skum.
Blanda yoghurten med vaniljpulver/socker och rårörda lingon.
Vänd försiktigt ned grädden i yoghurten.
Klicka/bred fyllningen på det kalla pajskalet.
Garnera efter behag.
Klä en pajform med degen och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna i het stekpanna, se till så att de inte bränns
Mjuk havrepajmed. Pajskalet är mjukt och saftigt som jag fyllde med en sötsyrligt svart vinbärsröra. Blev nöjd med resultatet, väldigt enkel och går snabbt att göra beroende på vad man jämför med dock ^^
Färskosten med varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök
Blanda lite av mjölet med bikarbonat och tillsätt tillsammans med det mesta av mjölet. Blanda lite av mjölet med bikarbonat och tillsätt tillsammans med det mesta av mjölet
Nöt och svampterrin med lingoncremeGrönkålstarte med gorgonzolaOst- och nötköttbullarDe första två recepten kommer från Elle mat och vin och det sista från Lantliv mat
För att laga Havrepajsätt ungnen på 200 grader. 20 min (börja med 15) ca. smöra formenskär rabarberna eller äpplena (om du behöver) och lägg dom i formen, fördela jämt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.