Havregryn

I gröt, i smoothien, i bröd eller i müslin- det finns många olika sätt att äta havregryn. Detta mångsidiga gryn har en rad hälsofördelar. På MyTaste hittar du massor av recept med havregryn!

fiberhavregryn fullkornshavregryn rostade havregryn havregryn kokos havregryn nötter ren havregryn havregryn linfrö havregryn rabarber smör havregryn havregryn mjölk
Matklubben.nu
Bilden kommer från receptet Tekakor med havregryn av Matklubben.nu

Topprecept för havregryn just nu

Visa alla topprecept för havregryn

Ett nyttigt gryn


Havregryn gör gott - det är nyttigt och har flera hälsofördelar. Grynen hjälper till att stabilisera blodsockernivån och dessutom kan de stärka immunförsvaret mot bakterieinfektioner. Sädeslaget är rikt på både järn, fiber och tiamin. Det finns många anledningar att äta havregryn med andra ord. Som tur är finns det även många olika sätt att äta havregryn på. Havregryn förknippas kanske framför allt med frukost. Havregrynsgröt är klassiskt att börja dagen med. Det är en frulle som är både mättande och god. Variera gröten med smakrika fröer och toppa med alltifrån äppelmos till färska bär. Ett mumsigt havregrynsbröd är inte heller fel. Skrolla vidare för att hitta fler härliga recept som innehållet havregryn.

Toppkommentarer i havregryn

Långpannebröd med rågsikt och havregryn
18

“Varför kommer inte det recept vi söker fram?”

Se recept
Tekakor med havregryn
147

“Jättegoda. Jag ökade mängden havregryn (+ 2 dl) och tog bort motsvarande mängd mjöl. De blev godare med lite mer fibrer.”

Se recept
Knäckpaj med blåbär och havregryn
13

“Jättegod. Använde gräddfil då grädde tagit slut. Funkade det med.”

Se recept
Krispig müsli
11
fpech43 kommenterade på Krispig müsli

“Mycket god mùsli även utan socker”

Se recept