1. Börja med att sätta ugnen på 250 grader.
2. Rör ihop alla de torra ingredienserna till degen i en bunke.
3. Tillsätt smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna. När smöret är finfördelat kan du tillsätta filmjölken. Var inte orolig, degen ska vara kladdig.
4. Fördela degen i 20 muffinsformar, och gör en liten grop i varje för fyllningen.
5. Blanda ihop smör, socker och kanel eller kardemumma till en röra, och lägg en klick i varje form.
6. Pensla bullarna med ägg och strö över lite pärlsocker.
7. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.
8. Låt svalna på ett galler.
Hastbullarna är mjuka och saftiga nybakade men bör ätas dagsfärska för att inte bli torra. Glutenfria hastbullar (10 st)3 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
Det blev glutenfria hastbullar med blåbär. Glutenfria hastbullar med blåbär (12 st). Skogen är fortfarande full av blåbär men nu börjar man tyvärr se att några börjar torka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.