Hastbullar
cabo56
cabo56

Hastbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • • 1 tsk vaniljsocker
  • • 4 tsk bakpulver
  • • 1 ½ dl strösocker
  • • 7 ½ dl vetemjöl
  • • 150 g smör, rumsvarmt
  • • 3 ½ dl filmjölk
  • Fyllning
  • • 50 g smör, rumsvarmt
  • • ½ dl strösocker
  • • 2 tsk mald kanel eller kardemumma

Beskrivning

    1. Börja med att sätta ugnen på 250 grader.
    2. Rör ihop alla de torra ingredienserna till degen i en bunke.
    3. Tillsätt smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna. När smöret är finfördelat kan du tillsätta filmjölken. Var inte orolig, degen ska vara kladdig.
    4. Fördela degen i 20 muffinsformar, och gör en liten grop i varje för fyllningen.
    5. Blanda ihop smör, socker och kanel eller kardemumma till en röra, och lägg en klick i varje form.
    6. Pensla bullarna med ägg och strö över lite pärlsocker.
    7. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.
    8. Låt svalna på ett galler.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.