Hasselbackspotatis, kebab och vitlökssås.
Matilda
Matilda

Hasselbackspotatis, kebab och vitlökssås.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 förpackningar Oumph kebeb
  • 12 st potatisar
  • 25 g smör
  • 4 msk ströbröd
  • salt & peppar
  • Vitlökssås
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl fraiche, t ex havre- och sojafraiche

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Värm ugnen till 225°. Skär varje potatis i tunna strimlor utan att du skär helt igenom potatisen. För att underlätta för sig själv kan du lägga potatisen på en träslev när du skär den.

    2. Lägg potatisarna i en ugnsform, krydda med salt och peppar. Strö på ströbröd och klicka slutligen smör över varje potatis.

    3. Baka mitt i ugnen ca 20-25 min, öppna upp luckan och pensla potatisarna med smöret som smält i ugnsformen. Sänk värmen till 200° och baka i ytterligare ca 10-15 min.

    4. Stek oumph kebab i en stekpanna på hög värme.

    5. Blanda ihop pressad vitlök, salt och peppar i fraichen.

    Tillbehör: Servera hasselbackspotatisen med stekt kebab, vitlökssås och en härlig sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.