Hasselbackspotatis
Joakim
Joakim

Hasselbackspotatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 PORTIONER
  • 8 - 12 jämnstora fasta potatisar
  • 4 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 4 msk torr riven ost

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C.

    Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag.

    Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form. Pensla dem med smält matfett och ställ in dem mitt i ugnen, ca 20 min.

    Ta ut dem och pensla en gång till med matfett. Strö över lite salt och riven ost. Baka potatisen ytterligare ca 20 min tills potatisen är mjuk.

    Servera till stekt kött, fågel eller vilt.

    TIPS! Byt riven ost mot ca 1 dl ströbröd (för 8 port).

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.