HALLONRUTOR MED KRÄMIG VANILJ & HALLON  jennys matblogg
catrineyngbro
catrineyngbro

HALLONRUTOR MED KRÄMIG VANILJ & HALLON jennys matblogg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
  • 500 gram smör
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 4 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  •  
  • Fyllning
  • 2 1/2 dl Vanilj kesella
  • 5 dl creme fraiche
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 pkt med färska hallon

Beskrivning

    Gör så här:
    Ställ ugnen på 200 grader.
    Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
    Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
    Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan. Tryck ner hallon i smeten

    Strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i mitten på ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna, innan du skär lagom fina rutor.

    Blir helt galet saftig och med krispig toppen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.