Hallon- och vitchokladcheesecake
Annies receptsamling
Annies receptsamling

Hallon- och vitchokladcheesecake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 12 st Digistivekex
  • 75 g Smält smör
  •  
  • Fyllning
  • 400 g Färskost, ex Philadelphia
  • 3 äggulor och 3 äggvitor
  • 1 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 Citron
  • 200 g Hallonpuré
  • 80 g Vit Choklad
  • 3 dl Vispgrädde
  •  
  • Hallonspegel
  • 250 g Frysta Hallon Eller Hallonpuré
  • 2,5 Gelatinblad
  • 0,5 dl Vatten
  • 1 dl Strösocker
  •  
  • Vit Chokladfluff
  • 80 g Vit Choklad
  • 1,5 dl Vispgrädde

Beskrivning

    Dag 1:
    Mixa kexen och smält smör i matberedare. Täck botten på en springform med smulorna. Tryck till smulorna med baksidan av en sked.

    Smält vit choklad i vattenbad. Blanda med hallonpurén.

    Vispa äggulor, färskost, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Tillsätt rivet citronskal.

    Vispa grädden och äggvitorna i separata skålar till fast skum. Vänd försiktigt ner i smeten. Blanda i 2/3 av hallonblandningen så att den blir jämnt fördelad i smeten. Blanda därefter i resterande 1/3 av hallonblandningen för en marmorerad smet.
    Ställ i frys i minst 6 timmar.

    Gör chokladfluff: värm grädden, får ej koka! Rör ner chokladen i den varma grädden så att chokladen löses helt. Ställ i kyl minst 6 timmar.

    Dag 2:

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda resterande ingredienser till hallonspegeln i en kastrull och koka upp. Sila bort hallonkärnorna. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lös upp dem i hallonsåsen. Låt svalna i rumstemperatur. Häll därefter såsen på den frusna cheesecaken och ställ i frys igen.

    Vispa chokladfluff och spritsa ovanpå cheesecaken.

    Tips på dekoration:
    Rosor och blad av färdig sugarpaste som färgas med karamellfärg. Använd lite florsocker om det blir kletigt av karamellfärgen och lägg en stund i kyl innan du använder det.

    Hjärtan: smält vit choklad, pensla ut i pepparkaksformar på bakplåtspapper. Lyft bort formen innan chokladen stelnar.
    Jag målade med karamellfärg innan chokladen stelnat och ställde sedan i kyl för att stelna. Dekorationerna har hållt sig fina även i frysen.

    Färska hallon

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.