Dag 1:
Mixa kexen och smält smör i matberedare. Täck botten på en springform med smulorna. Tryck till smulorna med baksidan av en sked.
Smält vit choklad i vattenbad. Blanda med hallonpurén.
Vispa äggulor, färskost, socker och vaniljsocker till en fluffig smet. Tillsätt rivet citronskal.
Vispa grädden och äggvitorna i separata skålar till fast skum. Vänd försiktigt ner i smeten. Blanda i 2/3 av hallonblandningen så att den blir jämnt fördelad i smeten. Blanda därefter i resterande 1/3 av hallonblandningen för en marmorerad smet.
Ställ i frys i minst 6 timmar.
Gör chokladfluff: värm grädden, får ej koka! Rör ner chokladen i den varma grädden så att chokladen löses helt. Ställ i kyl minst 6 timmar.
Dag 2:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda resterande ingredienser till hallonspegeln i en kastrull och koka upp. Sila bort hallonkärnorna. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lös upp dem i hallonsåsen. Låt svalna i rumstemperatur. Häll därefter såsen på den frusna cheesecaken och ställ i frys igen.
Vispa chokladfluff och spritsa ovanpå cheesecaken.
Tips på dekoration:
Rosor och blad av färdig sugarpaste som färgas med karamellfärg. Använd lite florsocker om det blir kletigt av karamellfärgen och lägg en stund i kyl innan du använder det.
Hjärtan: smält vit choklad, pensla ut i pepparkaksformar på bakplåtspapper. Lyft bort formen innan chokladen stelnar.
Jag målade med karamellfärg innan chokladen stelnat och ställde sedan i kyl för att stelna. Dekorationerna har hållt sig fina även i frysen.
Smält smöret och blanda i. Blanda i vaniljsocker, grädde och maizena. Smält chokladen och blanda i. Häll över botten och strö över hallonen och tryck ner några i smeten
Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallon och blåbär. Ja, jag har tjuvsmakat en sked på fredagsfikat redan, ville ju veta hur seg och knäckig den blev
ca 40 bitar 2 dl florsocker 150 g turkisk peppar 300 g marshmallows 2 påsar geléhallon (à 170 g) Fler smaker Salt möter sött 200 g fudge (skuren i bitar) 1 1/2 dl salta hackade jordnötter Persikosmak 160 g halverade persiko gelegodis 2 dl rostad kokos 1 tsk chiliflakes Gröna grodor och grönpeppar 25 grönagrodor gelegodis (i bitar, ca 200 g) 2 tsk mortlad torkad grönpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Mirror Glaze tårtor har ju blivit mycket populärt och det beror nog på den ryska tårtkonstnären Olga Noskova som gör så underbart fina tårtor, rena rama konstverken
Smoothie kan smaksättas hur man vill och smakar alltid lika fäscht och gott. Och. Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Blanda havregryn, vetemjöl, socker och smör i en bunke, så att det blir lite smuligt. Hacka alla nektariner utom en, i gaska stora bitar och blanda med de hela hallonen och potatismjöl
Storebror plockade blommor till mig både på vägen till och hem från förskolan. Lillebror har varit som ett litet solsken hela dagen och jag fick ett mycket spännande erbjudande som jag glatt tackade ja till
Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunna, hallon och blåbär. Blanda samman smör, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. 1 förp frysta hallon och blåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.