Höstgryta med kyckling
sara-141
sara-141

Höstgryta med kyckling

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 50 gram ingefära
  • 1 msk oregano
  • knappt 1 msk sambal oelek
  • citronskal från 1/2 citron
  • 2 tsk herbamare
  • Peppar
  • 2 pkt tomatkross
  • 900 gram kycklingfilé
  • 500 gram valfria grönsaker, jag använde 1/2 zucchini, 1/2 litet blomkålshuvud och 2 nävar fryst broccoli
  • 250 gram kokosgrädde eller krämig kokosmjölk
  • Kokosolja till stekning

Beskrivning

    Skala och hacka vitlök och lök. Bryn i kokosolja.
    Skala och hacka ingefäran i små bitar, släng ner i grytan.
    Tillsätt oregano, sambal oelek, citronskal, herbamare och ge grytan några generösa drag med pepparkvarnen. Tillsätt även de krossade tomaterna. Låt puttra cirka 20 minuter så smakerna kommer fram.
    Under tiden skär du kycklingen i mindre bitar, tänk att man ska kunna äta med sked. Skär också grönsakerna i munsbitar.
    Lägg sedan i kokosgrädde/mjölk och kycklingen, rör runt och låt sjuda i tills kycklingen är klar, tiden beror såklart på storleken, men cirka 10 minuter.
    Om du vill ha grönsakerna helt mjuka lägger du i dem samtidigt som kokosgrädden och kycklingen, men jag tycker om lite krisp, så jag la i dem cirka 5 minuter före servering.
    Toppa gärna med färska örter och ännu mera ingefära.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.