500 gram
valfria grönsaker, jag använde 1/2 zucchini, 1/2 litet blomkålshuvud och 2 nävar fryst broccoli
250 gram
kokosgrädde eller krämig kokosmjölk
Kokosolja till stekning
Beskrivning
Skala och hacka vitlök och lök. Bryn i kokosolja.
Skala och hacka ingefäran i små bitar, släng ner i grytan.
Tillsätt oregano, sambal oelek, citronskal, herbamare och ge grytan några generösa drag med pepparkvarnen. Tillsätt även de krossade tomaterna. Låt puttra cirka 20 minuter så smakerna kommer fram.
Under tiden skär du kycklingen i mindre bitar, tänk att man ska kunna äta med sked. Skär också grönsakerna i munsbitar.
Lägg sedan i kokosgrädde/mjölk och kycklingen, rör runt och låt sjuda i tills kycklingen är klar, tiden beror såklart på storleken, men cirka 10 minuter.
Om du vill ha grönsakerna helt mjuka lägger du i dem samtidigt som kokosgrädden och kycklingen, men jag tycker om lite krisp, så jag la i dem cirka 5 minuter före servering.
Toppa gärna med färska örter och ännu mera ingefära.
Så när jag lagade denna höstgrytamedkyckling och svamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon. Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet
Friterad kycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.