Grytstekta revbensspjäll
kjaellgren
kjaellgren

Grytstekta revbensspjäll

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 900 gram tjocka revbensspjäll
  • Smör att bryna i
  • Salt och peppar
  • 8 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 stor gul lök grovhackad
  • 2 stora morötter i bitar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • 3 dl vatten
  • Sås
  • Skyn
  • Redning av 4 msk vetemjöl och vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Vatten
  • Salt och peppar
  • Svart vinbärsgelé

Beskrivning

    Bryn köttet i smöret.
    Krydda rikligt med salt och peppar.
    Tillsätt löken, morötterna, lagerbladen, kryddpepparkornen, geléet, buljongtärningen och vattnet. Låt revbenen småputtra på låg värme i 2 1/2 timme eller tills köttet är riktigt mört.

    Sila skyn och häll tillbaka den i grytan. Tillsätt redningen och koka upp. Tillsätt grädde och vatten och krydda tills såsen är god och lagom tjock.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.