Grillad kyckling med ugnsrostade rotfrukter & mango chutneysås Posted on 19/09/2020 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
6 st
kycklingfiléer
¾ dl
olivolja (21 SP)
1 msk
japansk soja
1 msk
kinesisk soja
¾ dl
mango chutney (10 SP)
1 tsk
pepparmix
2 pressade
vitlöksklyftor
3 dl
Larsa/Salakis grekisk/turkisk yoghurt 0%
3 msk
mango chutney (5 SP)
salt
peppar
blandade rotfrukter (vi hade potatis/morötter) (lägg till SP för mängden som har SP tex potatis)
smör/olivilja (lägg till SP för mängden du använder)
kryddor
salt
Totalt blir det 5 SP för marinaden, räkna med ca hälften när kycklingen blivit tillagad (2,5 SP), såsen blir 0 SP. Lägg till SP för dom ugnsrostade rotfrukterna om du använder såna som har SP som tex potatis.
Beskrivning
Skär varje kycklingfilé i två filéer.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
Lägg ner kycklingen i marinaden och låt stå i kylen minst 4 tim, helst till dagen därpå.
Stek eller grilla kycklingen och servera med valfria tillbehör.
Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ in i kylen tills det är dags att äta.
Skala och dela rotfrukterna.
Blanda med flytande smör och olivolja, häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Krydda med valfria örter/kryddor.
In i ugnen i 225°C i ca 30-40 min, salta när potatisen är klar.
Servera såsen med dom grillade spetten och pommes eller ugnsstekt potatis. Värm crème fraichen under omrörning på låg/medelvärme, smula ner buljongtärningen och rör så det blandar sig
salt&peppar. Ska du servera såsen till en köttbit så byt gärna ut till köttbuljong och gul lök. Häll i buljongen, fortsätt rörandet och låt det koka upp
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.