Grillad kyckling med ugnsrostade rotfrukter & mango chutneysås Posted on 19/09/2020 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Grillad kyckling med ugnsrostade rotfrukter & mango chutneysås Posted on 19/09/2020 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 6 st kycklingfiléer
  • ¾ dl olivolja (21 SP)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk kinesisk soja
  • ¾ dl mango chutney (10 SP)
  • 1 tsk pepparmix
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl Larsa/Salakis grekisk/turkisk yoghurt 0%
  • 3 msk mango chutney (5 SP)
  • salt
  • peppar
  • blandade rotfrukter (vi hade potatis/morötter) (lägg till SP för mängden som har SP tex potatis)
  • smör/olivilja (lägg till SP för mängden du använder)
  • kryddor
  • salt
  • Totalt blir det 5 SP för marinaden, räkna med ca hälften när kycklingen blivit tillagad (2,5 SP), såsen blir 0 SP. Lägg till SP för dom ugnsrostade rotfrukterna om du använder såna som har SP som tex potatis.

Beskrivning

    Skär varje kycklingfilé i två filéer.
    Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
    Lägg ner kycklingen i marinaden och låt stå i kylen minst 4 tim, helst till dagen därpå.

    Stek eller grilla kycklingen och servera med valfria tillbehör.

    Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ in i kylen tills det är dags att äta.

    Skala och dela rotfrukterna.
    Blanda med flytande smör och olivolja, häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
    Krydda med valfria örter/kryddor.
    In i ugnen i 225°C i ca 30-40 min, salta när potatisen är klar.

    Smaklig måltid!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.