100 g
smör, 2 dl socker, 2ägg, 1/2dl kakao, 2tsk vaniljsocker, 2dl mjöl, 1/2tsk salt , 100gr mjölkchoklad till garnering
Beskrivning
Smält smöret i kastrull, låt svalna.Rör net socker och ägg blanda väl, rör ner övriga ingredienser.
Smöra och bröa en ugnstålig form ca 15x25cm häll i smeten, toppa med bitar av chokladen som du trycker ner en bit i kakan, grädda på grillens eftervärme utan lock ca 15min, här gäller det att ha koll, låt svalna en aning, toppa gärna med färska hallon, dajmbitar, servera med glass eller grädde
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
Blev det någon kladdkaka på kladdkakans dag i onsdags. Jag är inte så mycket för att hålla mig till speciella dagar utan njöt av en enormt god kladdkaka igår kväll istället
Kladdkaka extra allt, ungefär så kan den här kakan presenteras. Kladdkaka. Dumlegrädden fördelas på den kalla kladdkakan och ovanpå strös marshmallows, jordnötter och dumlebitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.