GREKISK PYTT MED TZATZIKI Matmedsofie
catrineyngbro
catrineyngbro

GREKISK PYTT MED TZATZIKI Matmedsofie

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 stora portioner, 384 kcal per portion
  •  
  • Viktväktarnas smartpoints per porton
  • Grön: 7 sp
  • Blå: 7 sp
  • Lila: 5 sp
  •  
  • Marinad
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • Lite citronsaft
  • Salt och peppar
  •  
  • Tzatziki
  • 100 gram lätt creme fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • En riven gurka som du kramar ur vattnet ur
  • Salt och peppar
  •  
  • Pytt
  • 600 gram putsad fläskfilé
  • 3 potatisar
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar & 1 röd
  • 2 röda paprikor
  • Körsbärstomater
  • Örtkrydda
  • 1 dl Apetina Vitost tärnad i lake 3%

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop marinaden, skär fläskfilén i mindre bitar (cirka 1 cm tjocka) och blanda ner i marinaden. Låt marinera i cirka 30 minuter. Skär potatisen och morötterna i skivor, cirka 1 cm tjocka. Lägg ut på en plåt, strö över örtkrydda och salt, och ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter.

    Häll sedan marinerade fläskfilén i ett durkslag och låt rinna av. Under tiden kan du hacka lök och paprika samt röra ihop tzatzikin. När potatisen gått klart så vänder du den och lägger över fläskfilén och grönsakerna. Ställ in i ugnen i 20-25 min. Strö sist över fetaost och servera med tzatziki! Njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.