Gravad oxfilé
weronica nordin
weronica nordin

Gravad oxfilé

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • En rejäl bit oxfilé (typ 20 cm)
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl sherry
  • 0,5 dl konjak
  • Persilja och dill (ganska mycket)
  • 1 tsk grovkrossad vitpeppar
  • 4 grovhackade vitlöksklyftor

Beskrivning

    Rör ut salt och socker med konjak och sherry. Hacka dill och persilja, blanda i detta tillsammans med vitpeppar och vitlök.

    Lägg oxfilén i en påse och häll ned geggan. Rulla påsen.

    Lägg i kylen med en tyngd på i 24-36 timmar. Vänd på påsen nån gång emellanåt. Ta fram och provsmaka efter ett dygn.

    Servera i så tunna skivor som möjligt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.