Gör så här
1
Sätt ugnen på 175-225 (beroende på hur tjockt lager mos man har – lägre temp till tjockt lager mos (ska hinna bli genomvarmt utan att pankon bränns) och högre temp till tunnare lager (ca 3 cm).
2
Smörj en ugnsform.
3
Ta en näve riven ost och rör ner i moset. Lägg moset i formen och jämna till ytan.
4
Bred på ett lager färskost, ca 0,5 cm – salta och peppra. Strö över riven ost och sedan panko. Gratinera tills gratängen får fin färg.
Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismos med gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Potatismoset går alldeles utmärkt att göra i förväg och förbereda fram till gratinering i ugnen, med grädden ovanpå och allting
4 Potatismos 900 g potatis 2 dl mjölk Lax 1 dl crème fraiche 2 msk sweet chilisås 4 portionsbitar laxfilé (4 port motsvarar ca 500 g) salt peppar Sallad 3 morötter 1 huvudsallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Thai sweet chilisås 20 % rabatt ICA Asia 700 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färsk laxfilé i bit, vacpack 10 % rabatt ICA Gott Liv 600 g Mer info Ladda kupong
Mashed Potatoes / Potatismos. Ok, I’ve been pondering whether or not to post this recipe, mostly because Falukorv is unavailable in the US (it really is, I’ve tried so hard)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.