Gratinerad tjockkorv
sara-141
sara-141

Gratinerad tjockkorv

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 tjockkorvar (ta starkare korv om du vill ha lite hetta)
  • 200 g färskost (Philadelphiaost)
  • 1 knippe hackad salladslök eller 1/2 tunt skivad purjolök
  • 200 g riven ost (gärna med mycket smak)
  • 1/2 dl hackad smörgåsgurka
  • 3 tsk dijonsenap
  • salt & peppar
  •  
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk chilisås
  • salt & peppar
  •  
  • Topping
  • Chiliflakes

Beskrivning

    1) Skär ett snitt längs med varje korv. Det ska vara ganska så djupt så att du får plats med mycket fyllning. Lägg dem i en ugnsfast form.

    2) Blanda färskost, salladslök (eller purjo), riven ost, hackad smörgåsgurka, senap, salt och peppar. Det blir en rätt tjock röra av det hela. Fyll korvarna med röran.

    3) Såsen: Blanda grädde, creme fraiche, chilisås, salt och peppar. Häll allt över korven.

    4) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter. Smula på lite chiliflakes uppepå till den som vill ha lite mer hetta. Ät detta till grönsallad, pasta eller potatismos.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.