Skala och press ner vitlöken i yoghurten, tillsätt sambal oelek, smaka av med salt och peppar och blanda om ordentligt. Ställ åt sidan.
Skär kasslern i åtta lika stora skivor och lägg i botten på en stor ugnsform eller plåt. Bred över hälften av yoghurtröran över kasslern och strö över osten. Gratinera i ugn i ca 15 minuter, tills osten fått lite färg.
Servera kasslern med kokt potatis, broccoli och resten av röran.
För er Viktväktare:
MittWW: Grön 13, Blå 11, Lila 11 för allt om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och max 12%-ig ost. Lägg till SP för potatis mm.
SmartPoints Flex: 3 SP Flex per portion om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och max 12%-ig ost. Lägg till SP för potatis mm.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept medkassler som är så vansinnigt gott. Ris och kassler i samma form och så den där goda såsen med en gnutta majonäs i som bara blir sååå krämig och god
Kassler, ris och ananas är en perfekt kombination tycker jag, och rör vi ihop allt i en gratäng med en touch av curry blir det en riktigt god glutenfri vardagsmiddag, smaklig måltid
Servera med stekt kassler och kokt potatis. Smaka av med salt och peppar. Koka broccolin i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 4 minuter. 2 skiva kassler
Skiva kasslern i tunna skivor. Eftersom inte hela burken med ajvar relish gick åt till fläskfilégrytan med ajvar och grönsaker så kommer här ytterligare en rätt med ajvar relish
Skiva kasslern i tunna skivor. Tärna paprikan och löken fräs dem i en het panna med majsen, sänk värmen sen när creme fraichen ska i och tillsätt ajvar och kryddorna
Varva mango och kassler i två smorda ugnssäkra formar. Servera med kokt potatis eller ris och sallad. Vispa crème fraiche, mango chutney, hackad chili och ost i en skål och bred över mangon och kasslern
Lägg dem på löken och krydda med peppar. Servera gärna med klyftpotatis och Old El Paso Cheese Salsa. Skär kasslern i 1/2 cm tjocka skivor. 600 g kassler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.