1-2 dl
grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 burk
krossade tomater (à 400 g)
1 burk
cannellinibönor (à 400 g)
salt och peppar
Beskrivning
Skala och riv vitlöken. Skala löken och morötterna. Hacka löken och skiva morötterna. Värm kokosfett eller smör i en stor kastrull, fräs vitlök, lök och morötterna några minuter. Skölj och strimla kålen. Häll buljongen i kastrullen, tillsätt krossade tomater och kålen, sjud ca 5 minuter. Häll av spadet från bönorna och skölj. Vänd ner i soppan och låt sjuda i ett par minuter. Addera eventuellt lite mer vatten vid behov. Smaka av med salt och peppar. Njut!
Suppe blev det på onsdagen. En varm och mättande soppa gör så gott i magen och jag kan nästan känna hur kroppen suger åt sig av alla välgörande vitaminer och andra nyttigheter från rotfrukter och blomkål
Då var det återigen dags att koka soppa till en sjukling. Denna gång är det vår äldsta dotter som är förkyld och har fått besvärliga virusblåsor i munnen, så kallade afteblåsor, vilket gör vansinnigt ont
Koka upp vatten och buljong i en gryta. Tillsätt sommargrönsakerna och broccolin, och koka dem mjuka. Fräs matfettet i en kastrull och tillsätt mjölet under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.