Grönsaksmuffins
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Grönsaksmuffins

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Matiga och fluffiga muffins med en härlig fyllning av wokgrönsaker som smaksätts med timjan, salt och peppar. Till grönsaksmuffins serverar du en härlig salsa av bifftomater, avokado, citron och salladslök.
  • 250 g wokgrönsaker
  • 1 - 1 1/2 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 6 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • Salsa
  • 1 stor tärnad bifftomat
  • 1 tärnad avokado
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 tsk koriander
  • 1 msk limesaft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C.

    Fräs wokgrönsakerna i olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Ställ åt sidan att svalna.

    Skär grönsakerna grovt. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver i en skål eller matberedare. Finfördela margarin eller smör i mjölet. Blanda ner grönsakerna i de torra ingredienserna. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en lös deg.

    Smörj muffinsformarna eller en muffinsplåt med med 12 hål (för 12 st) och klicka ut smeten i formarna till stora matmuffins. Grädda i nedre delen av ugnen 18-20 minuter.
    Öppna timer: 12 timmar
    Öppna timer: 18 minuter

    Salsa: Gör under tiden salsan på bifftomat, avokado och salladslök. Krydda med koriander, limesaft, pressad vitlök, salt och peppar.

    Servera muffinsarna ljumma tillsammans med salsan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.