Grönpeppar biffar
William Janbro
William Janbro

Grönpeppar biffar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g nöt- eller blandfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st liten gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad 4-pepparblandning (lika delar vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar och rosépeppar mortlas)
  • 1 msk smör till stekning
  •  
  • Sås
  • 0.5 msk grovkrossad 4-pepparblandning
  • 1 msk smör
  • 2.5 dlvispgrädde
  • 1 dl créme fraîches
  • 0.5 st köttbuljongtärninga
  • 1 msk tomatpuré

Beskrivning

    1. Blanda grädde och äggulor.
    2. Blanda färsen med gräddblandningen och fonden. Tillsätt finhackad lök, salt och peppar.
    3. Forma biffar av färsen och stek dem i smör 3-4 minuter på varje sida.
    4. Sås: Fräs peppar i smör. Tillsätt grädde, créme fraiche, buljongtärning och tomat puré. låt såsen sjuda 3-5 minuter.
    5. Häll såsen över biffarna i stekpannan och låt eftersteka i 5 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.