Skölj grönkålen och låt torka. Om du inte har köpt färdighackad skär du den i mindre bitar. Skär bort de grova stjälkarna. Lägg grönkålen på ett stort uppläggningsfat eller i en stor skål.
Strö över lite salt och olivolja. Använd händerna för att massera in det i kålen.
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de har fått lite färg. Sätt åt sidan.
Kärna ur granatäpplet.
Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten i en skål. Häll det över kålen och se till att det blandas ordentligt.
Strö över nästan alla pumpa- och granatäppelkärnor, spara några till garnering.
Blanda ihop.
Smula osten över salladen och toppa med resten av pumpa- och granatäppelkärnorna. Krydda med nymalen svartpeppar och flingsalt.
Tips!
Det går bra att byta ut grönkålen mot babyspenat.
Skala och tärna sötpotatis. Lägg på en plåt och ha på lite olivoljan och flingsalt. Lägg grönkålen i en panna med lite olivolja och ha på lock under svag värme tills grönkålen är mjuk
Rensa därefter granatäppletoch blanda ner kärnorna i den masserade grönkålen. Men jag förstår dock poängen med att låta nya perioder präglas av nya beteenden och idéer, och starten av en ny termin och en lång semesters uppvilande är ju ändå ett ganska bra tillfälle att göra lite nya grejer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.