Blanda grönkålen med 1/3 av olivoljan och salt i en stor skål. Använd dina händer för att massera in oljan och saltet i kålen. Sätt åt sidan.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen (majonnäs, olivolja, apelsinjuice och zest) i en liten skål.
Ca 5–10 minuter innan servering blandar du i rödlök, tranbär och pumpakärnor i grönkålen. Häll över dressingen och blanda ihop ordentligt.
Tips
Dressingen går att variera i all onändlighet; byt ut apelsinen mot citron och lite balsamvinäger.
Det går fint att byta ut pumpakärnorna mot pekannötter.
Gillar du inte grönkål? Byt ut den mot färsk spenat eller andra gröna blad.
Det går utmärkt att byta ut tranbären mot granatäppelkärnor.
Generella tips för läckra grönkålssallader
Hacka grönkålen i mindre bitar så blir det enklare att äta salladen.
Släng inte stjälken, den funkar bra att använda i soppor eller god att steka.
Massera alltid in olivolja och salt i grönkålen innan du blandar den med dressing. Oljan mjukar upp kålen lite, tar bort besk smak och gör den ännu godare.
Häll över dressingen 5–10 minuter innan servering så smakerna hinner utvecklas ordentligt.
Hacka nötterna och strö över grönkålssalladen. Toppa medtranbären och servera. Blanda ihop grönkålen med dressingen med rena händer så allt blandas väl
Till revbenen åt vi en krämig sallad som påminner lite om coleslaw, fast medmed grönkål och brysselkål istället för vitkål och morötter, ett försök på nytt recept det med och hur god som helst blev den
Börja med att blanda samtliga ingredienser till dressingen väl. Jag tänker även i år göra denna grönkålssallad som jag tycker passar perfekt till julbordet
Till lunch idag provade jag en sallad med masserad grönkål som jag har varit sugen på i evigheter. Men i det här receptet masserar du den mjuk tillsammans med avokado och citron
Då med ugnsrostad pumpa till och annan kryddning. Så, vad annat att göra, när det vankades matbloggsträff med tema jul, än improvisera och skjuta lite från höften
Ner med händerna och massera bladen i ett par minuter. Lägg upp allt snyggt på ett serveringsfat och avsluta med att strö över lite valnötter och eventuellt lite salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.