Grönkålspasta.
Matilda
Matilda

Grönkålspasta.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 250 g färsk grönkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st gul lök
  • 2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 1 dl riven stark ost
  • 100 g valnötter/pumpakärnor
  • olja
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Börja med att rosta valnötterna/pumpakärnorna i en stekpanna tills de får lite färg. Lägg åt sidan.

    2. Strimla grönkålen ( ta bort den hårda stjälken i mitten) och finhacka vitlök och lök.

    3. Fräs vitlök, lök och grönkål mjuka i oljan, på medelvärme, i ett par minuter.

    4. Koka upp vatten till pastan, och koka pastan enligt anvisningar.

    5. Slå på grädden över vitlök och grönkål och låt småputtra på svag värme.

    6. Späd ev med lite vatten om den blir väldigt tjock.

    7. Rör ned osten och valnötter/pumpakärnor i såsen. Krydda med salt och peppar.

    8. Servera med den nykokta pastan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.