Gröna bönor med mandel och vitlök
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Gröna bönor med mandel och vitlök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 port
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 700 g haricots verts, Haricots verts
  • ½ tsk flingsalt
  • ¼ tsk mald svartpeppar
  • 50 ml flagad eller hackad mandlar

Beskrivning

    Börja med att ansa de färska bönorna.

    Skala och skiva vitlöksklyftorna riktigt tunt med en vass kniv.

    Hetta upp smör och olja i en rejäl stekpanna.

    Fräs vitlöken gyllene utan att den blir bränd, då riskerar den att smaka beskt.

    Tillsätt bönorna.

    Fortsätt bryna på medelvärme i 3–5 minuter. Sänk mot slutet och tillsätt mandeln.

    Salta och peppra och servera som tillbehör till kött eller fisk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.