Gräddkokt kål i ugn
annagl
annagl

Gräddkokt kål i ugn

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 600 g spetskål
  • 400 g blomkål
  • 100 g grönkål
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 citron, skalet
  • salt
  • peppar

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225 grader.
    Dela spetskålen i klyftor.
    Dela blomkålen i buketter.
    Blanda med salt och olivolja i en ugnssäker form.
    Rosta i ugnen ca 20 minuter.

    Skär loss bladen från grönkålsstammen.
    Tillsätt grönkålsblad och grädde till ugnsformen.
    Rosta vidare ca 15 minuter.
    Smaka av med finrivet citronskal och salt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.