Sätt ugnen på 225 grader.
Dela spetskålen i klyftor.
Dela blomkålen i buketter.
Blanda med salt och olivolja i en ugnssäker form.
Rosta i ugnen ca 20 minuter.
Skär loss bladen från grönkålsstammen.
Tillsätt grönkålsblad och grädde till ugnsformen.
Rosta vidare ca 15 minuter.
Smaka av med finrivet citronskal och salt.
Tillsättgrönkålsblad och grädde tillugnsformen. Blanda med salt och olivoljai en ugnssäker form. Servera korven med den gräddkoktakålen och picklade senapsfrön (sila av fröna från vätskan)
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Gräddkoktvitkål eller spetskål och savoykål för det funkar med nästan alla kålsorter. Nu när kålen är riktigt färsk är det ju supergott med den späda gröna kålen
Att servera kålen som bädd tillolika korvar, grisstek och som här på bildenugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Jag älskar kåli alla dess former och jag villtipsa om att köra kåleniugnen, det blir smaskens. Minkål serverade jag tillsmaskiga köttbullar med gräddsås, gott, gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.