Gräddig köttgryta!
Martin Billberg
Martin Billberg

Gräddig köttgryta!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g högrev eller nötkött
  • 500 g blandsvamp
  • 2 gula lökar
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 8 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl kalv eller oxfond, alternativt buljongtärning
  • 2 lagerblad
  • Salt och peppar

Beskrivning

    •Ta en gryta och en stekpanna
    •Hacka ner alla grönsaker
    •Skär ner köttet till grytbitar
    •Bryn första hälften och sedan andra hälften av köttet i en stekpanna tillsammans med en klick smör. På så sätt blir det inte för mycket vätska i pannan och köttet blir ordentligt brynt! -•stek först svampen i grytan med lite salt tills nästan all vätska är borta
    •I med resterande grönsaker och stek dom lätt -•Lägg i köttet när det är ordentligt brynt
    •Häll på grädde och resterande ingredienser •Koka på låg värme i ca en timme tills köttet blivit mört!
    Servera med ris och kanske med mitt supergoda bröd som du också hittar bland mina recept!

    Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.