1/2 dl
kalv eller oxfond, alternativt buljongtärning
2
lagerblad
Salt och peppar
Beskrivning
•Ta en gryta och en stekpanna
•Hacka ner alla grönsaker
•Skär ner köttet till grytbitar
•Bryn första hälften och sedan andra hälften av köttet i en stekpanna tillsammans med en klick smör. På så sätt blir det inte för mycket vätska i pannan och köttet blir ordentligt brynt! -•stek först svampen i grytan med lite salt tills nästan all vätska är borta
•I med resterande grönsaker och stek dom lätt -•Lägg i köttet när det är ordentligt brynt
•Häll på grädde och resterande ingredienser •Koka på låg värme i ca en timme tills köttet blivit mört!
Servera med ris och kanske med mitt supergoda bröd som du också hittar bland mina recept!
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Hej svejs. Hoppas ni har det bra. ) Här faller snön lätt och jag ska strax ut på en härlig promenad. Jag (liksom många andra) har ju som plan att NU börjar mitt nya nyttigare liv, som alltid efter nyår
Igår kokade jag en hederlig, klassisk köttgryta utan krångel. Det blev så otroligt gott. Visst är det även gott med lite mer "invecklade" recept också, men ibland är även det enklaste det godaste
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Wow vilken överraskning. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härlig energi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.