Godaste Räk-och laxtårtan
kjaellgren
kjaellgren

Godaste Räk-och laxtårtan

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tårtan på bilden är halv sats
  • 18 kantskurna skivor av formbröd, nästan 1 pkt på
  • 800 gram
  • Matlagningsgrädde
  • Vatten
  • Fyllning 1
  • 240 gram skalade räkor
  • 100 gram tärnad kallrökt lax
  • 1,5 dl lättmajonäs
  • 1 dl lätt créme fraîche
  • 2 msk klippt dill
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Salt och peppar
  • Fyllning 2
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 3 kokt hackade ägg
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk vanlig senap
  • 2 msk dill
  • 1 msk citronsaft
  • 1,5 dl lättmajonäs
  • 1 dl créme fraîche
  • Salt och peppar
  • Garnering
  • 1 dl lättmajonäs
  • 1 dl créme fraîche
  • 1 kg räkor med skal (400 gram skalade)
  • 6 skivor kallrökt lax
  • 3 ägg
  • Tomater
  • Gurka
  • Sallad
  • Dill

Beskrivning

    Rör ihop båda rörorna i två skålar.
    Lägg ut 6 brödskivor på ett fat.
    Pensla brödskivorna med lite matlagningsgrädde blandat med vatten.
    Bred ut röra 1.
    Lägg på ett lager brödskivor och pensla med lite matlagningsgrädde och vatten.
    Bred ut röra 2.
    Lägg på ett lager brödskivor och pensla med lite matlagningsgrädde och vatten.
    Täck med majonäs-créme fraîche blandningen.
    Täck tårtan med plast och ställ i kylskåpet över natten
    Garnera innan serveringen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.