Godaste pannkakorna utan gluten och mjölkprodukter!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 11 röster
Ingredienser
2.5 dl
vegetabilisk mjölk
2
ägg
1 dl
bovetemjöl
2 krm
äkta vaniljpulver
0.5 msk
fiberhusk
1 krm
Himalayasalt
Beskrivning
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg och mjölk, blanda tills det är klumpfritt.
2. Låt stå och dra i 10 min så fiberhusken gör sin verkan och smeten blir tjockare.
3. Hetta upp en stekpanna (helst gjutjärn) innan du börjar steka. Ta en klick kokosfett i pannan och häll i ca 1 dl smet och gör en fin stor cirkel av pannkakan. Stek någon minut på medeltemperatur på varje sida tills pannkakan har fått en fin färg.
4. Servers ihop med nyttig hemmagjord sylt!
Tänk på att du ska få plats med två delningar – börja inte i mitten utan tänk i tredjedelar. Våren går i ett rasande tempo och även om jag både bakar och laga mat så hamnar det inte alltid här
Sedan jag blev glutenintolerant har jag förändrat den lite. Den här äppelkakan har lite känning av cheese cake, och jag vann faktiskt pris med den i en äppelkaketävling på Allt om Mat för många år sedan
Jag har t ex endast durramjöl hemma då och då eftersom det är så dyrt. Vet att det finns billigare på indiska butiker men har inte fått klart för hur rent det är så det är Friends of Adams som gäller och det är en lyxprodukt när man som jag måste baka allt bröd till barnen
Vi var på semester i Israel och jag glömde ta med mig NO ÄGG so jag fick improvisera. lite vaniljsocker, mjölkfritt smör och lite kokos dryck/rismjölk 16 j
Alla mellanmålen är gjorda på rena råvaror och ger våra kroppar bra energi. Mitt tips är att göra dem på riktigt krämig och god kokosmjölk och inte blaskig tunn mandelmjölk
Jag lät den stå lite för länge, och hade lite sjåigt att få till fina bitar utan att fudgen sprack. Riktigt god är den, trots att den inte innehåller varken gluten, grädde, mandel eller nötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.