Blanda detta och klicka i smeten i formarna. Fyll ungefär hälften av formen med smet. Ställ in i ugnen 10-12 min 200 C.
Fyllningen
100 g
smör
2 tsk
vetemjöl
4 msk
socker
4 tsk
kakao
1 dl
mjölk
1 dl
vispgrädde
Beskrivning
Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna ( inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om ). Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna. Och sen plockar man bara fram dem strax innan de ska serveras, de smakar som sagt bäst lite halvtinade. Servera gärna lite bär och en klick vispad grädde till. Galet gott!!
Alltså. ni får verkligen ursäkta den trista och dåliga bilden idag. Till skillnad från många andra matbloggare så äger jag ingen avancerad proffskamera, jag har inte heller redigerat eller stylat bilden
Grattis till killarna i CU som vann futsalcupen idag med bara 2 avbytare, grymt bra jobbat. Är lite nervös när det rapporterats olyckor hela dagen pga snöovädret som plötsligt kom från ingenstans o Claes ska köra hem från Arvika
Ojojoj, säger jag bara. Gissar att det inte bara är jag som älskar chokladtårta och jag kan lova att gillar ni en härligt saftig, mäktig och alldeles chokladig tårta kommer nog detta bli en favorit
Vet inte hur många gånger jag har gjort denna morotkaka, men en sak är säker den är grymt god. Pappa tog med sig en bit till jobbet en gång där den gör succé så nu beställde han en ny och självklart ställer jag upp fast en bit får stanna hemma
Jag har kommit på ett sånt otroligt gott sätt att äta nachos – i gjutjärnspanna. Jag älskar nämligen nachos och jag beställer ofta det ute på restaurang om dom har det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.