Glutenfria och mättande pannkakor
asa.frodin
asa.frodin

Glutenfria och mättande pannkakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 200 g glutenfri mjölblandning för kakor och pannkakor*
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 6 ägg
  • 6 dl mjölk eller havremjölk
  • 50 g smör
  • * Glutenfri mjölblandning för kakor och pannkakor
  • 110 g (2 dl) ljust rismjöl
  • 110 g (2 dl) havremjöl
  • 90 g (2 dl) mandelmjöl
  • 55 g (1 dl) kokosmjöl
  • 180 g (3 dl) potatismjöl
  • 3 msk majsstärkelse

Beskrivning

    Blanda mjöl (bara 200 g), bakpulver och salt i en bunke. Knäck ned äggen och häll i hälften av mjölken. Vispa så att det inte finns några klumpar kvar och häll sedan i resten av mjölken. Vispa. Smält smöret i en stekpanna/pannkakslagg och häll i även det i smeten. Låt gärna smeten svälla i ca 30 min i rumstemperatur. Grädda.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.