Curd-rutor (glutenfri)
asa.frodin
asa.frodin

Curd-rutor (glutenfri)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 110 g smör
  • 170 g glutenfri mjölblandning för kakor*
  • 35 g florsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk fiberhusk
  • Fyllning
  • 1 färdig sats “Lat körsbärscurd med honung” (eller 5 dl anna slags curd)
  • 2 ägg
  • 40 g glutenfri mjölblandning
  • * Glutenfri mjölblandning för kakor och pannkakor
  • 110 g (2 dl) ljust rismjöl
  • 110 g (2 dl) havremjöl
  • 90 g (2 dl) mandelmjöl
  • 55 g (1 dl) kokosmjöl
  • 180 g (3 dl) potatismjöl
  • 3 msk majsstärkelse

Beskrivning

    Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Ta en fyrkantig form med löstagbar botten (22x22 cm) och klä den med bakplåtspapper. Tärna smöret och blanda samman i matberedare med övriga ingredienser till botten. Tryck ut botten i formen till ett jämnt lager. Grädda i 20 minuter, ta ut och låt svalna 5 min.

    Fyllning: Vispa ihop äggen med mjölet. Häll i din färdiga körsbärscurd (ca 5 dl) och blanda noga. Häll i fyllningen på den avsvalnade bottnen och ställ in i ugnen i 25 minuter. Ta ut kakan och låt svalna ordentligt innan du skär rutor av den. Pudra gärna florsocker över innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.