Churros (glutenfria)
asa.frodin
asa.frodin

Churros (glutenfria)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 350 g vatten
  • 15 g smör (2 msk)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 130 g ljus mjölblandning* (bara 130 g används i receptet)
  • 1/2 tsk xantangummi
  • 3 ägg
  • * Mjölblandning för ljust bröd
  • 220 g ljust teffmjöl (alt durramjöl)
  • 240 g ljust rismjöl
  • 100 g bovetemjöl
  • 100 g havremjöl (glutenfritt)
  • 180 g majsstärkelse
  • 180 g potatismjöl (alt sötpotatisstärkelse)

Beskrivning

    Förbered genom att ta fram en vanlig elvisp nära spisen samt genom att blanda mjöl och xantangummi i en bunke.

    Häll vatten, smör, strösocker och salt i en kastrull. Koka upp och ta av värmen. Häll i mjölet och vispa snabbt ihop till en varm deg. Låt svalna i 15-30 minuter. Knäck i ett ägg i taget och vispa ordentlig mellan varje.

    Sätt ihop tyllen med spritspåsen och ha i smeten. Värm fritösen till 180-190 grader. Spritsa i ca 5-10 cm långa bitar rakt ned i oljan och "skär av" med en bordskniv. Fritera i 5-6 minuter på varje sida.

    Servera med smält choklad att doppa i. Mums!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.