12 färska
medjooldadlar utan kärnor (Du hittar dom i fruktdisken)
3
ägg
1 dl
vitt rismjöl (originalreceptet använder mandelmjöl)
3 msk
kakao
3 msk
kokosolja
1 msk
äkta lönnsirap (alt dadelsirap eller agavesirap)
1 tsk
äkta vaniljpulver
1 tsk
bakpulver
Recept frosting
11 st
färska medjooldadlar utan kärnor (Du hittar dom i fruktdisken)
2 dl
kokosgrädde (Jag använde Garants kokosgrädde)
3 msk
kakao
Beskrivning
Muffins
1. Mixa dadlarna ihop med äggen. Jag använde stavmixer.
2. Blanda i resten av ingredienserna och vispa till en slät, fluffig smet.
3. Häll smeten i muffinsformar. Jag använde små formar som rymmer 0,5 dl/st och fyllde ca. 2/3 av formen. Smeten räckte till 12 muffinsar.
4. Baka på 175 grader i ugnen i ca 10 minuter. Beroende på ugn och muffinsstorlek kan tiden i ugnen variera. Jag gjorde muffins i två omgångar. Den första omgången på 11 minuter blev lite torra. Den andra omgången var inne 10 minuter och de blev bra, men jag tror att 9 minuter skulle vara perfekt. Testa med en sticka och ta ut muffinsarna medan stickan fortfarande är lite kletig. Då blir det perfekta muffins som är saftiga i mitten.
Frosting
1. Mixa alla ingredienser till en slät frosting.
2. Lägg chokladfrostingen i en spritspåse och spritsa på muffinsarna. Lägg ev. frostingen i kylen en timme innan du spritsar för att få en hårdare och mer lättarbetad chokladfrosting. Förvara muffinsarna i kylen.
Krämig jordnötsfyllning med krispigt mörkt chokladtäcke. Den här rawfoodkakan är väldigt mäktig och det behövs bara en liten skiva för att man skall känna sig nöjd så den räcker länge och till många
Jag toppade muffinsen med marshmallows, men det är såklart valfritt. Om du inte vill göra muffinsen glutenfria så använder du vetemjöl istället för glutenfri mjölmix
Otroligt god och saftig mjuk kaka med rivna äpplen. Den söta och lite syrliga frostingen ger kakan en extra smakdimension men den är även god att äta precis som den är
Enkelt rawfood och såklart gott. Njut av dina rawfood kakor. Smör sedan 1-2 formar med kokosolja och platta ut degen fint i dem, skär redan nu rutor och ställ sedan in dem i frysen
Vänd allting med en slev till det blir en jämn smet. Goda stora Amerikanska glutenfriachokladmuffins. )På bilden är en muffins garnerad med marshmallows
Idag är det söndag och eftersom det inte innebar söndagsdistans och jag är lite hängig – har det istället funnits tid att sprida en nybakad doft av chokladmuffins i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.